Medicinskt Rehabiliteringspaket i Naphtalan

Medicinskt Rehabiliteringspaket i Naphtalan, Ivanić Grad

Med våra kunders nytta i åtanke fortsätter Wellbe sökandet efter de bästa alternativen och nya möjligheter som skulle kunna hjälpa er förbättra ert välbefinnande.

När man talar om psoriasis liksom reumatiska sjukdomar finns det sedan många år ett antal behandlingsställen som erbjuder terapi och botemedel.

NAPHTALAN IVANIĆ GRAD

Dock erbjuder vi en väldigt sällsyn samt effektiv terapi i en form av naftenolja- naftalan. Denna naturliga mineralolja som kommer från jordens inre har länge använts vid behandling av psoriasis och neurodermit samt inflammatoriska reumatiska sjukdomar såsom reumatoid artrit, psoriasisartrit och icke-artikulär reumatism.

Programmet genomförs på ett specialiserat rehabiliteringssjukhus i närheten av Zagreb, Kroatiens huvudstad.

Efter naftalanterapin, som oftast pågår i 2 till 3 veckor, ingår det i vårt erbjudande en möjlighet att stanna en vecka till på en rehabiliteringsinrättning vid den Adriatiska kusten där även solen och havet ger ytterligare terapi för kropp och själ.

NAPHTALANTERAPIN

Naftalan, den naturella mineralnoljan, är ett naturligt terapeutiskt medel.

Det orsakar inte hudirritation och är inte cancerframkallande. Vidare stimulerar naftalan minskning av inflammatorisk aktivitet samt svullnad och rodnad. Den lindrar smärta, förbättrar allmäntillståndet och minskar intensiteten samt förkortar varaktigheten av morgonstelhet.

Naftalanterapin appliceras genom:

  • Att bada i naftalan i ett för ändamålet specialbyggt badkar och
  • Att applicera naftalan över hela kroppen

I det första fallet, ett naftalanbad, blir patienten nedsänkt upp till sina axlar i naftalanoljan som är tempererad till mellan 34 och 38 grader i 8 till 14 minuter per dag.

Den andra behandlingsmetoden innebär att patientens kropp täcks med naftalan och därefter belyses med UVA- och UVB-lampa i 15 till 20 minuter.

Ytterligare terapier som använder naftalan:

Iontophoresis

Det terapeutiska medlet, naftalan, drivet genom ett elektriskt fält införs från katoden direkt till det drabbade området.

Sonophoresis

Naftalan appliceras som kontaktmedel mellan ultraljudssonden och det önskade kroppsområdet.

Appliceringen av Sonophoresis på små hand- och fotleder utförs i ett naftalanbad genom att ultraljudssonden sänks ner med patienten efter den har varit positionerad för att påverka det drabbade kroppsområdet.

Masticoterapi

En oraffinerad fast smet som innehåller 30 % naftalan, en blandning av paraffin, vax och kamfer appliceras i form av en varm kompress eller doppas i smeten genom uppvärmning, liksom med applicering av paraffin.

Denna termoterapi medför en extremt förlängd termisk effekt och en väldigt behaglig reaktion.

Samtidigt ger denna terapi specifika rehabiliteringseffekter även vid inflammatorisk reumatism eftersom den lindrar smärtan, minskar svullnaden, avslappnar muskelspänningen och ökar rörligheten.

Applikation av naftalan genom ocklusiv dressing

Applicering av naftalan på huden under PVC-folie i form av ocklusiv dressing som behandlar dem drabbade områdena, genomförs ofta under natten.

ÖVRIGA TERAPIER

Vattenterapi

Vattenterapi genomförs i bassäng fylld med termomineralt vatten. Vattnet pumpas upp från 1 300 meters djup. Det är saltvatten som innehåller en blandning av natriumklorid, jod samt andra välgörande mineraler. Vattentemperaturen vid källan är 60oC medan i bassängen, där det har kylts, cirka 34oC.

Övningar genomförs under en fysioterapeuts tillsyn i bassängen som också kan användas för fri rekreation och bad på eftermiddagarna samt under helgerna.

Massage

Patienterna tycker särskilt om massage som utförs av erfarna massöser i följande former:

  • Massage under vattnet
  • Manuell hel- och delkroppsmassage

Termoterapi, Ljusterapi, Elektroterapi, Magnetoterapi

Sjukgymnastik (kinesioterapi)

Sjukgymnastik genomförs under en fysioterapeuts tillsyn som en del av terapin, antingen för en grupp eller individuellt. Dessa aktiviteter utförs på sjukhusets gym som är speciellt utrustat med all erforderlig utrustning.

Kontakta oss!