Zagreb – staden med miljoner hjärtan

Zagreb, Kroatiens huvudstad, knyter samman öst och väst både historiskt och politiskt. Här, precis som i resten av landet, upplever man att medelhavsområdet möter det kontinentala.

Zagreb är den kulturella, vetenskapliga, ekonomiska, politiska och administrativa mittpunkten för den Kroatiska republiken. Här finns det kroatiska parlamentet, regeringen och presidenten.

Beläget mellan slättlandet och Dinariska alperna har staden blivit en knutpunkt för internationell kommunikation.

Zagrebs kultur, konst, musik, arkitektur och mat bidrar alla till att skapa en attraktiv huvudstad – det är ingen överraskning att fler och fler vill uppleva staden. Zagreb har under senare år blivit ett mycket populärt utflyktsmål.

Utseendemässigt är Zagreb en vild blandning av ytterligheter, allt från välstrukturerad österrikisk arkitektur till grovhuggen socialistisk struktur. Denna lilla metropol är som gjord för att strosa runt på gatorna, dricka kaffe i trånga kaféer, göra spontana besök på museer och gallerier, och att njuta av teater, konserter och bio. Det är behagligt att vara ute året runt. På våren och sommaren rekommenderas en tur till Lake Jarun för att bada eller segla, och på kvällen kanske besöka något av de många diskoteken som ligger vid sjön. På hösten och vintern är det underbart att åka skidor på berget Medvednica eller vandra vid Samobor.

Kontakta oss!