Skräddarsydda program

Wellbe samarbetar med välkända svenska föreläsare inom områden som berör många av oss idag: stresshantering och välbefinnande.

Förutom att hålla föredrag i Sverige, erbjuder våra samarbetspartners sina kunder att delta på seminarier och workshops i Kroatien. Wellbe hälsar er därför välkomna på en långhelg till våra omsorgsfullt utvalda platser i Istrien och Kvarner i Kroatien.

Boka tid!

Program för stresshantering

Stressen ökar på våra arbetsplatser, samtidigt som arbetsglädjen och motivationen minskar.

Samtidigt är kunskapen om vår hälsa större än någonsin. Mycket av det vi idag vet om människors välbefinnande, och dess betydelse för våra prestationer och hälsa, var okänt för mindre än tio år sedan.

Vi har samlat forskning och kunskap från några av världens främsta forskare inom dessa områden och samlat denna forskning i ett program som inte bara är teoretiskt, utan som du kommer att ha nytta av från dag ett och under resten av ditt liv.

Under tre dagar får du ökad insikt i vad som gör just dig stressad och hur du kan byta ut stress mot arbetsglädje och motivation.
Du får lära dig använda metoder och verktyg som du kan använda i ditt dagliga liv.

Teoretiska pass varvas med praktiska övningar, både individuellt och i grupp.

 • Tester och analyser
 • Personligt samtal med kurshållaren
 • Upprättande av en personlig handlingsplan

Kurshållaren Mats Holmér har skrivit 15 ledarskaps- och managementprogram (inklusive Ledarskapet Dimensioner), bland annat:

 • förändringsprogram
 • program om att sälja konsulttjänster
 • program för säljmotivation
 • teambuildingsprogram
 • stresshanteringsprogram

Ledarskapet Dimensioner är översatt till flera språk och används i mer än 10 länder på fem kontinenter. Programmen har använts av mer än 7000 personer.

Mats har varit chefsstöd och ledarskapstränare för 1300 beslutsfattare och har ägnat mer än 20000 timmar i enskilda sessioner.

Få energi i vackra Kroatien

Välkommen till några sköna dagar och till EnergyManagement-program som ger tankeväckande energiinjektioner och inspiration till nytta för både arbets- och privatliv.

EnergyManagement handlar om vanor som skapar positiv energi och som gynnar både prestation och välbefinnande. Helt enkelt – konsten att få ut så mycket som möjligt av sig själv utan att öka slitaget.

EnergyManagement-modellen består av fem energidimensioner och 21 påverkanspunkter och tar ett helhetsgrepp över vad som inverkar på hur vi mår och fungerar, både på individ- och gruppnivå.

Med modellen kan vi på ett strukturerat, konkret och vardagsnära jobba med faktorer som positivt påverkar vår energi.

EnergyManagement har sin vetenskapliga grund i det tvärvetenskapliga ämnet hälsopromotion som omfattar beteendevetenskapliga discipliner och hälsorelaterade ämnen.

Inom det relativt nya forskningsområdet positiv psykologi har man i en rad olika studier visat att positiva känslor inte bara får oss att må bättre utan också ökar vår prestanda och produktivitet. Idén bakom EnergyManagement föddes långt tidigare, sprungen ur samma iakttagelser gjorda under (eget) experimenterande i vardagens lättillgängliga laboratorium. Med glimten i ögat kan man säga att Harvad och andra akademiska lärosäten nu kommit ikapp.

EnergyManagement ger dig tips, inspiration och konkreta verktyg som bidrar till:

 • nya energigivande vanor som lyfter både arbetsvardag och vardag till nya nivåer
 • en bestående energiinjektion

EnergyManagement ger teamet tips, inspiration och konkreta verktyg som bidrar till:

 • en teamkultur som stimulerar till framgång och gör det lättare att klara motgång
 • en positivt laddad stämning med fokus på framsteg och på det som fungerar bra
 • en möjlighet att lära känna varandra på nya sätt och stärka gruppkänslan

Ledare av programmen är Annica Gilbertsson, utvecklare och grundare av EnergyManagement, marknadsekonom och beteendevetare med hälsoinriktning. Entreprenör, utsedd till årets nyföretagare i Lund 2011 och en uppskattad föreläsare och processledare.

Välkommen till Kroatien: ARBETSGRUPPER/TEAM

3½ dagar

EnergyManagement passar särskilt väl för företag och arbetsgrupper som redan fungerar bra och har ambitionen att ligga i den absoluta toppen.
Under kursen fokuserar vi på vad ni kan göra för att energimässigt stärka er som team. Vi utgår från EnergyManagement-modellens olika punkter och bygger tillsammans er egen energistrategi för att långsiktigt säkerställa en positiv laddning.
Väl hemma igen, kommer ni veta vad ni ska fokusera på och hur ni ska göra det. Uppgifterna ni får med er handlar om enkla insatser som gör stor skillnad. Den positiva energi som ni själva skapat får ni direkt nytta av i det dagliga arbetet, i era arbetsuppgifter och på era möten.
I programmet ingår en träff på hemmaplan. En tid efter vårt arbete i Kroatien träffas vi igen för att ge ert energiarbete en skjuts framåt. Ni kommer även att få regelbundna påminnelser om energipunkterna ni valt att fokusera på.

Välkommen till Kroatien: CHEFER

3½ dagar

EnergyManagement-programmet för chefer passar dig som vill satsa på dig själv och på din egen energi och samtidigt få tips och idéer på vad du kan göra på hemmaplan för att skapa en ännu mer positiv laddning i arbetsgruppen.

Om du vill få tid att tänka och reflektera över vart du vill ta både dig själv och ditt team ska du gå det här programmet. Med dig hem får du god insikt i vanor som skapar energi för både dig och din arbetsgrupp, en massa inspiration och lättanvända verktyg.

Om det finns intresse av att köra ett EnergyManagement-program på din arbetsplats kan det här vara ett bra sätt för dig som chef att på förhand bekanta dig med EnergyManagement-modellens innehåll och övningar. Det gör att du som chef på ett bra sätt ligger steget före.
5-7 dagar med tid för sol och bad, sköna behandlingar, träning och utflykter

Välkommen till Kroatien: DU SOM ÖNSKAR EN UTBILDNING MED SEMESTERKÄNSLA

5-7 dagar med tid för sol och bad, sköna behandlingar, träning och utflykter

Det här programmet passar dig som vill kombinera sköna dagar i en avkopplande miljö med tid att tänka på dig själv, hur du vill ha det i din vardag och i ditt liv och få inspiration, idéer och verktyg som hjälper dig att nå dit.

Självklart har du många saker du vill förverkliga och du vet att om du är laddad med sköna känslor och positiv energi går allt mycket smidigare och du uppnår lättate dina mål.

Med andra ord är detta en kurs för dig som vill skapa bättre kontroll över vad som påverkar din energi och utveckla vanor som gör att du mår bättre och uppnår mer.

Kontakta oss!